dinsdag 18 januari 2011

Huis verwarmen met Zonnepanelen

Het is mogelijk om met zonnepanelen en zonneboiler uw hele woning gratis te verwarmen en te voorzien van gratis elektriciteit. Dit is de meest milieuvriendelijke manier om met zonne-energie groene energie op te wekken. Om deze zonnestrralen op te vangen worden er zonnecollectoren / zonnepanelen geplaatst op uw hellend dak of plat dak. Maar het is ook mogelijk om deze zonne collectoren of zonnepanelen tegen uw gevel of naast uw woning in de tuin te plaatsen op een constructie waarbij de panelen onder een bepaalde hellingshoek komen te staan om zo hoog mogelijk rendement te bekomen.

Werking zonnecollector : De zonnecollector bevat een vloeistof die wordt opgewermd door de zonnestralen (zonlicht). Deze verwarmde vloeistof geeft de gegenereerde warmte af aan het water in de zonneboiler.

In de zomermaanden zullen wij deze bron van verwarming enkel gebruiken voor bad, douche en afwas maar tijdens de wintermaanden moeten de zonnepanelen een heleboel groene energie produceren om zowel de woning als het sanitair water te verwarmen. Hierbij is het noodzakelijk dat de conventionele verwarmingsinstallatie ondersteunend zorgt voor de bijverwarming.

Verwarming zwembad zonnepanelen
Zwembadverwarming op zonne-energie met zonnepanelen

Naast het verwarmen van uw woning is het ook mogelijk om uw binnenzwembad of buitenzwembad te verwarmen met zonnepanelen. Het water van het zwembad wordt via de leidingen van de panelen gepompt en wanneer het water voldoende opgewarmd is wordt het lekkere warme water terug in het zwembad gepompt. Op deze manier zorgt het zonnepaneel systeem voor groene energie om het water van uw zwembad te verwarmen zodat u zowel in het voorseizoen als naseizoen langer kan genieten van uw zwembad.

Tip: Kies voor duurzame zonnecollectoren die ook vorst bestendig zijn.

Aantal zonne collectoren nodig om uw zwembad te verwarmen in Belgiƫ of Nederland?
Een zonne collector oppervlakte van 30 tot 40% van de totale zwembad oppervlakte is voldoende om het water van uw zwembad te verwarmen tot een aangename water temperatuur om te zwemmen of te relaxen. Meer zuidelijke landen hebben voldoende met een collector oppervlakte van 10%. Dit percentage is ook afhankelijk van de ligging van het zwembad en of het zwembad afgedekt wordt een speciaal afdekzeil om de watertemperatuur te behouden. Meer info over zwembad verwarming klik hier...

Solar Sun RingsSolar Sun Rings

Geen opmerkingen:

Een reactie posten