dinsdag 18 januari 2011

Wat zijn zonnepanelen?

Wat zijn zonnepanelen? En welke soorten bestaan er?

Een zonnepaneel of PV-zonnepaneel (Photo-Volaic) is een paneel
dat er voor zorgt dat zonne-energie wordt omgezet naar
elektriciteit of ook wel groene stroom genoemd.

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die een Photo Voltaïsch proces starten die het zonnelicht omzet in gelijkspanning. De omvormer zet deze gelijkspanning om in wisselstroom die gebruikt kan worden voor uw elektrische apparaten. De teveel geproduceerde stroom geeft u terug aan de netbeheerders.

Een thermische zonnepaneel zorgt voor de verwarming van uw sanitair water. Hierbij zorgen de zonnecollectoren voor de omzetting van zonlicht in warmte.

Welke voordelen bieden zonnepanelen?

1.
Investeren in zonnepanelen is een juiste beslissing want de installatie en aankoop van zonnepanelen betaalt zichzelf terug binnen een tijdspanne van 6 tot 8 jaar bij een gemiddelde opstelling.
2.
U ontvangt subsidies en groenestroomcertificaten (GSC) van de Belgische of Nederlandse staat. En de gemeente biedt ook meestal een éénmalige primie aan.
3.
Daling van uw elektriciteit faktuur. De stroom die u verbruikt heeft u zelf gegenereerd met uw zonnepanelen en uw meter loopt achteruit voor de stroom die u extra produceert
4.
U ontvangt een vergoeding of premie van uw distributienetbeheerder voor de groene energie die u produceert. De distributienetbeheerder is verplicht om gedurende 20 jaar de groene stroom tegen een vast tarief bij u aan te kopen.
5.
Zonnepanelen zijn gemakkelijk te onderhouden en worden door de regen afgespoeld.
6.
Productie van groene stroom is milieuvriendelijk (geen uitstoot van giftige gassen, gen lawaaihinder, geen afvalstoffen)
Iedere installatie van zonnepanelen vermindert de CO-2 uitstoot met 2 ton per jaar.

bh met zonnepanelenBeha (borstenhouder met zonnepanelen)
Lingeriemerk Triumph heeft een zeer uniek zonnepaneel gadget ontworpen, namelijk een korset-beha met een zonnepaneel inclusief elektronisch billboard. Met dit zonnepaneel kan de vrouw die deze beha draagt voldoende stroom genereren voor de bediening van het billboard en om bepaalde apparaten zoals een mobiele telefoon (gsm) of mp3-speler mee op te laden.

De beha is ook voorzien van herbruikbare waterzakjes bij de borsten zodat de vrouwen die ze dragen geen dorst zullen lijden of eventueel hun borsten hiermee uiterlijk vergroten. Je hoeft dus geen blikjes of flesjes te kopen. De beha is met organisch materiaal gemaakt wat het ook weer milieuvriendelijk maakt.




Meer info over subsidies, premies en belastingvermindering bij de installatie van zonnepanelen of eventueel een gratis installatie van zonnepanelen zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten